Jij hebt dus interesse om lid worden van scouting de Rietkampers? Je speelt graag buiten en bent vaak met andere kinderen aan het spelen? Je wilt elke week iets anders doen en vind het niet erg om vies te worden? Dan is scouting echt iets voor jou!

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen.

Bevers (5-8 jaar) - Welpen (8-11 jaar) - Scouts (11-15 jaar) - Explorers (15-18 jaar) - Blauwe Vogels (Scouts met een beperking) - Leiding & Bestuur (17+)

Je mag altijd 3 keer gratis komen kijken of je het leuk vindt! Maak hiervoor een afspraak bij de ledenadministratie.

 

Leeftijden gelden per 1 oktober.

 

BEVERS (5-8 JAAR)

De bevers zijn jongens en meisjes van 5-8 jaar die met z'n allen allerlei leuke dingen beleven in het dorp Hotsjietonija. Ze komen elke donderdag bij elkaar en de leiding zorgt dan voor een hoop plezier. Bij de bevers is spel en samen spelen een van de belangrijkste onderdelen van de groepsavonden. In een jaar hebben de bevers 1 overnachting en gaan ze 2 keer op weekendkamp.

Groepsavond: Donderdag 18.00 uur tot 19.15 uur

Ben jij tussen de 5 en 8 jaar oud en lijkt dit je heel leuk? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

WELPEN (8-11 JAAR)

De Welpen zijn jongens en meisjes van 8-11 jaar oud die in de Jungle, samen met allerlei figuren uit het Jungle Boek de gekste avonturen beleven. Welpen spelen veel spellen, maar beginnen ook de eerste scouting technieken te leren. Zo leer je de makkelijkste en meest bruikbare knopen, wordt je geleerd hoe je een vuurtje moet maken of hoe je moet koken. In een jaar gaan de welpen 2 keer op weekendkamp en 1 keer op zomerkamp. Maar je doet er nog veel meer! Wil je weten wat dat kan zijn? Ga dan een keertje kijken op een groepsavond.

Welpen (Gemengd) Maandag 18.30 uur tot 20.00 uur

Welpen (Gemengd): Woensdag 18.30 uur tot 20.00 uur

Ben jij tussen de 8 en 11 jaar oud en lijkt dit je heel leuk? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

SCOUTS (11-15 JAAR)

De Scouts zijn jongens en meiden van 11-15 jaar oud die samen van allerlei activiteiten doen. Bij de scouts wordt het aantal spellen dat er gespeeld wordt iets minder en daarvoor in de plaats leer je steeds meer technieken die je nodig hebt voor de scoutingactiviteiten. Zo moet je weten hoe je een keukentent in elkaar knoopt. In een blokhut slapen, dat doen de scouts niet meer altijd, dus moet je toch wel weten hoe je je tentje op moet zetten. Leer houthakken en omgaan met een zakmes, om vervolgens een vuurtje te bouwen. Dit hoort er bij de Scouts allemaal bij! In een jaar gaan de scouts 2 keer op weekendkamp en 1 keer op zomerkamp. Natuurlijk doen en leren de scouts nog veel meer, maar dat kun je zelf meemaken op 1 van de groepsavonden.

Scouts Gemengd: Dinsdag 19.30 uur tot 21.00 uur

Scouts Gemengd: Donderdag 19.30 uur tot 21.00 uur

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar oud en lijkt dit je heel leuk? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

 

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

EXPLORERS (15-18 JAAR)

De Explorers zijn een groep jongens en meiden van 15-18 jaar oud. Zij zijn voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor de activiteiten die ze ondernemen. De begeleiding helpt de explorers hier natuurlijk wel bij. De explorers kunnen zo bv bedenken om een bubbelbad te gaan bouwen of een aardappelkanon te maken om monitoren mee kapot te schieten. Hun programma's zijn soms gekker dan je je kunt bedenken, maar ze maken er altijd een gezellige boel van. Naar het buitenland op kamp of een vossenjacht van 30 uur door heel Gelderland? Ook dat zijn dingen die ze doen. De explorers hebben 2 weekendkampen en 1 zomerkamp per jaar. Benieuwd wat voor een gekkigheid deze explorers allemaal nog meer uitvreten? Ga dan een keertje kijken op de groepsavond.

Groepsavond: Maandag 19.30 uur tot 21.00 uur

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar oud en lijkt dit je heel leuk? Neem dan contact op met de ledenadministratie. 

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

BLAUWE VOGELS (KINDEREN MET EEN BEPERKING)

De Blauwe Vogels zijn een groep jongens en meiden met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking. De leiding van deze groep heeft elke week een programma voor hen die helemaal is aangepast op hun niveau en kunnen. Hierdoor kunnen ook deze jongeren het plezier van het scouting spel beleven.

Groepsavond: Dinsdag 18.00 uur tot 19.15 uur

Ben jij maximaal 20 jaar oud, heb je een lichamelijk en/of verstandelijke beperking en lijkt dit je heel leuk? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

LEIDING (17+ JAAR)

Vind je het leuk om elke week een groep kinderen een super leuke avond te bezorgen? Houd je er van om daarbij veel buiten en in de natuur te zijn? Vind je het niet erg om af en toe heel erg smerig te worden? Dan is leiding bij scouting worden misschien iets voor jou!

Er zijn bij onze vereniging 7 speltakken waar je leiding aan zou kunnen geven. Voor de Bevers, Welpen en Blauwe Vogels moet je minstens 17 jaar zijn. Voor de Scouts en Explorers wordt er een minimum leeftijd van 21 jaar gevraagd. Hierbij kunnen uitzonderingen gemaakt worden als de persoon in kwestie het aan kan.

Je bent dus 1 keer in de week op de blokhut om een groepsavond te draaien met je medeleiding en natuurlijk de kinderen. Daarnaast heb je ook thuis wel eens wat voorbereidend werk en ben je een paar keer per jaar bij een vergadering.

Lijkt het je wel wat om leiding te worden en ben je minimaal 17 jaar oud? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

BESTUUR (18+ JAAR)

Als bestuurslid ben je niet elke week bezig met scouting. Daarmee ben je niet minder belangrijk, want ook het bestuur is toch regelmatig in de weer voor de vereniging. Zo heeft de secretaris contact met allerlei partijen en ontvangt hij/zij alle post en is de ledenadministratie het hele jaar door bezig met nieuwe, en helaas ook vertrekkende, leden en de contributie.

Op het moment hebben we geen specifieke functies die ingevuld moeten worden. Maar je kunt altijd contact op nemen voor eventuele andere mogelijkheden.

Lijkt het je leuk om een bestuursfunctie op je te nemen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

Contactgegevens staan onderaan deze pagina.

 

CONTACTGEGEVENS

Ledenadministratie
Wilma Deckers
Telefoon: (0487) 51 28 79
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Login

Hier kunnen leiding en bestuur met een account zich aanmelden.

Activiteitenkalender